OPŠTE INFORMACIJE

Tehnicki ispravna vozila su veoma važan faktor bezbednosti saobraćaja. Samo tehnicki ispravna vozila mogu garantovati njegovu bezbednu primenu pa je, sa tog razloga, tehnicka ispravnost vozila i osnovni uslov za registraciju vozila.

Kontrola tehnicke ispravnosti vozila obuhvata detaljnu kontrolu svih uređaja vozila, bitnih sa gledišta bezbednosti vožnje, a vrši je, na redovnom tehnickom pregledu, ovlašćena organizacija za vršenje tehnickog pregleda vozila. U ovu svrhu, ovlašćene organizacije za vršenje tehnickog pregleda vozila moraju biti opremljene odgovarajućom ispitivačkom opremom i uređajima, a moraju raspolagati i odgovarajućim stručnim kadrom.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja je određeno da se redovni tehnicki pregled vozila vrši jednom godišnje. Vozila na motorni pogon i priključna vozila, kojim se vrši javni prevoz putnika ili prevoz opasnih materija, kao i vozila kojima se vrši obučavanje kandidata za vozače, idu na tehnicki pregled svakih 6 meseci.

Tehnicki pregled vozila vrše istovremeno najmanje dva ovlašćena radnika sa radnim iskustvom dužim od godinu dana, od kojih jedan mora imati najmanje SSS – saobraćajnog ili mašinskog smera, a drugi stručnu spremu KV ili VKV automehaničara, odnosno biti automehaničar trećeg ili četvrtog stepena stručne spreme.
Radnici koji vrše tehnicki pregled moraju poznavati propise kojima se regulišu pitanja u vezi sa tehnickim uslovima koje moraju ispunjavati vozila u saobraćaju, kao i druge propise o vršenju tehničkog pregleda vozila i moraju biti obučeni za rukovanje svim uređajima i opremom koji se pri pregledu upotrebljavaju.

Pre početka tehnickog pregleda vozila utvrđuje se da li određeni tehnički ili drugi podaci o vozilu, koji se upisuju u registracioni list, odgovaraju podacima koji su upisani u ispravu o nabavci vozila, odnosno u saobraćajnu dozvolu ili potvrdu o registraciji, ako je vozilo već bilo registrovano.

Ako se utvrdi neslaganje ovih podataka ne sme se overiti registracioni list, odnosno izdati potvrda o tehnickoj ispravnosti vozila, osim ako se promena dokazuje odgovarajućim ispravama, odobrenjem, računom o kupovini i sl. Tehnicki pregled vrši se samo ako je vozilo uredno obojeno, čisto, i bez vidljivih oštećenja karoserije i boje, odnosno da ta oštećenja ne prelaze 5% od limenih površina, karoserije i boje…
bello.png

Kontakt telefon

+381 33 743 300

.

Email adresa

osiguranje@logisticfriend.com

.

Radno vreme

PON-PET: 07:30 - 15:30h

SUB: 09:00 - 12:00h

KONTAKT PODACI

 

Telefon: +381 33 743 300

Email: Bjelopoljski put 44D, Industrijska Zona, 31300 Prijepolje

Adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Radno vreme: PON-PET: 07:30 - 15:30h

Subota: 09:00 - 12:00h

Statistika

0115936
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
UKUPNO POSETA:
67
144
733
1031
3347
4043
115936